Haberler / ikinci el konkasör tesisi

ikinci el konkasör tesisi

 İkinci El Konkasör

Konkasör, genellikle yol ve yapı gibi alanlarda kullanılmak üzere, taş ocaklarında bulunan sert ve büyük malzemeleri kırarak işlem için uygun hale getiren makine ve ekipman sistemlerinin tümüne denmektedir. Kelime anlamı olarak Fransızca “Concasseur” kelimesinden gelmektedir.  Günümüzde ağırlı olarak asfalt plent çalışmalarında ve yol yapımında geniş bir kullanım ağına sahiptir. Özellikle yol çalışmalarında, insan gücüne ihtiyaç duyulmaksızın çalışma faaliyeti gösterebilmesi, zaman ve maliyet açısından büyük tasarruf sağlamaktadır. İhtiyaç duyulan taş ve çakılları, kırılması güç olan kaya ve büyük taşlardan başarıyla elde edebilen bu sistemler, insan gücünü minimuma indirip, başarıyla çalışan bir sisteme sahiptir.

Konkasör tesisleri, 90 ve 110’luk gibi farklı kapasitelerde çalışan seçeneklere de sahiptir. Konkasör tesisleri, sırasıyla besleyici bunker, primer kırıcı, konveyör bantlar ve titreşimli eleklerden meydana gelmektedir. Zorlu çalışma alanlarında da sorun oluşturmaksızın başarıyla çalışabilmesi için özel olarak üretilmiştir. Konkasör tesislerden yüksek kalitede malzeme elde etme ve yüksek oranda verimlilik elde edebilmek için, primer çeneli ve darbeli kırıcı ya da sekonder darbeli kırıcı gibi eklemeler isteğe ve iş durumuna bağlı olarak yapılabilmektedir. Firmaların iş tanımına ve ihtiyacına bağlı olarak yaptığı bu eklemeler, iş verimliliği ve potansiyeline ciddi katkı yapmaktadır.

Firmalar yapacakları iş durumuna ve zamanına göre konkasör tesisi ihtiyaçlarını, satılık olarak, kiralık olarak ya da ikinci el satın alarak gidermektedir. Yapılacak işlem ve çalışmaların süreci ayları kapsayacaksa eğer, firmaların bu bağlamda konkasör kiralamak yerine, sıfır veya ikinci el olarak satın alması daha ekonomik ve avantajlı olacaktır. Yapılacak işleme ve çalışma sahasının değişkenliğine bağlı olarak da kullanılacak konkasörlerin tercihi oldukça önemlidir. Firmalar sabit bir alanda çalışıyorsa eğer, sabit konkasörleri tercih etmelidir. Bu konkasörlerde çalışan sayısı genellikle 5-10 kişi arasındadır ve zorlayıcı bir sistemdir. Değişken iş sahaları için uygun olan mobil konkasör sistemleri ise tek bir çalışan ile kullanılabilen oldukça kullanışlı sistemlerdir. Firmalar ihtiyaç duydukları konkasör ihtiyacına uygun olan modelleri alarak verimli ve sorunsuz bir çalışma sistemi kurabilirler.

Konkasörler, üretim aşamasında en ağır ve zorlu çalışma sahalarına dayanıklı olarak üretildiğinden dolayı, bütçe sorunu yaşayan firmalar ikinci el olarak da konkasör satın alabilir. Düşük bütçeye sahip işletmeler, eğer değişken iş sahalarında faaliyet gösteriyorsa eğer ikinci el mobil konkasör satın alması büyük avantaj sağlayacaktır. Hem sıfır fiyatına göre daha uygun hem de tek bir personel ile çalışma sağlayabilmesi mobil konkasörlerin en büyük avantajıdır. Firmamız, hem sıfır hem de ikinci el olmak üzere gerçekleştirdiği tüm satışlarında, müşterilerine gerekli tüm desteği vermektedir. Sadece satış öncesi değil, sonrasında da olası problemler karşısında müşterilerine gerekli bakım, onarım ve yedek parça hizmeti sağlayarak, müşteri firmaların işlerinin aksamasının önüne geçer. Firmamızla irtibat kurarak, sıfır ve ikinci el konkasör fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.
ikici el konkasör